http://52weekstochristmas.blogspot.com/

zondag 15 september 2024

Nog een zakdoek doosje

 Hoi allemaal,

Het eerste zakdoek doosje afgelopen week gebracht en had voor een bezoekje nog een beterschapskaartje nodig, deze is heel anders geworden. Het is een oud patroontje wat in mijn map "patronen" zat van waxinelichtjes en de maten aangepast voor zakdoekjes.


Op de onderste foto is goed te zien dat ik dit keer met een dubbelzijdig scrapvel heb gewerkt.



Als versiering wat bloemetjes  en 2 margrieten. Het label is gemaakt van 2 ovalen en de tekst zat ook in het bloc, gekocht deze zomer bij de Action in Rinteln ( Duitsland). Een strikje van pluche wol maakt het weer af.
Ook deze laten we bij de Egel zien.

Allebei de kinderen zijn weer terug van vakantie, mijn dochter uit Spanje en mijn zoon met zijn vriendin uit Madeira. Gisteravond gezellig uit eten geweest bij Mr. Momo, een authentiek Nepalees en Indiaas restaurant. Was heerlijk.

Vandaag weer mooi weer en de tuin in. De bakken moeten vervangen worden, alles is verrot en samen met de buren beginnen we vandaag met slopen. Zelf kan ik niet zoveel doen en voor mij blijft het bij afval van de bomen knippen. Het gaat een hele klus worden.

Lieve groetjes Joke


vrijdag 13 september 2024

Han 70

 Hoi allemaal,

Op de camping ben ik al jaren samen met Han en Anja uit Warnsveld en Han is 7 september 70 jaar geworden. Voor zo'n kroonjaar proberen we altijd een speciale kaart te maken. Had mijn gewonnen digi van de Paper Shelter al meegenomen , ook de tekenmal van Dutch Doobadoo van een strandhuisje. De palmbomen vond ik er ook goed bijpassen. Natuurlijk zijn naam en leeftijd erop. Uit een papiertje nog een paar schelpjes geknipt. De stempeltekst komt van Marianne Design. Op het huisje nog een paar vogeltjes.


Hij heeft hem vorige week ontvangen en was er super blij mee.

Doe graag mee bij The Paper Shelter waar de challenge deze week punches and/or dies is.

Ga zo eerst naar de kapper, is echt wel nodig. Iedereen een fijne dag.

Lieve groetjes Joke

donderdag 12 september 2024

Kerstkaart week 37

 Hoi allemaal,

Na een heerlijke vakantie ben ik weer terug en heel eerlijk, mijn hoofd staat nog niet in kerstkaarten modus maar gelukkig had ik er nog een liggen  Een eenvoudig gerecycled  dieptekaartje , volgende week alles weer oppakken. Wel al plaatjes van gnomes gezocht.

We zitten in week 37 en eind juni schreef ik al dat er al 35 geplaatst zijn, dus loop er maar 1 achter. Makkelijk in te halen toch!


Vandaag op kerstdagen donderdag plaatsen we hem weer bij 52 weeks to Christmas

Kom gezellig weer langs op jullie blogs en wens iedereen een gezellige dag.

Lieve groetjes Joke

dinsdag 10 september 2024

Zakdoek doosje

 Hoi allemaal,

Ben alweer een weekje terug en hoog tijd om langs een paar mensen te gaan om iets te brengen. Bij de Egel zag ik een leuke challenge voorbij komen van een zakdoek doosje en dit opkikkertje gemaakt.

Het is een lange strook en met een pons aan allebei de kanten een label gemaakt, het middenstuk zo breed gemaakt dat er zakdoekjes tussen passen. Heel eenvoudig om te maken. Deze leuke zakdoekjes had ik mee terug genomen en kwamen nu mooi van pas. Heb ze ook in andere kleurtjes en misschien maken we deze week nog wel een ander soort doosje.

Het plaatje is al een oudje van Bella Lulu, ook de teksten zijn daarvan en deze gemat op paars. Twee grasrandjes in 2 kleuren groen onderaan geplakt met wat paarse bloemetjes ertussen. Een label geponst met een oude pons en daar de tekst liefs op, deze is van Nellie Snellen en gebruik hem heel veel.

Aan de bovenkant groen crispylint en een strikje van hennepcord.


Zo kun je het strookje aan de binnenkant zien waar de zakdoekjes inpassen. 


Graag doe ik met dit doosje mee bij de Egel

Ga zo op de koffie en dit doosje brengen. Wens iedereen een mooie dag,

Lieve groetjes Joke


maandag 9 september 2024

Gek op giraffen

 Hoi allemaal,

De kleindochter van mijn vriendin is in augustus jarig geweest en dit kaartje naar haar verzonden.

Ze is gek op giraffen en dit zijn er wel vier, die in het mooie kader van Marianne Design staan. De plaatjes heb ik op internet gevonden, verder de kaart afgewerkt met bloemen en in een van de bloemen de leeftijd geplakt. Wat nuvo drops en ringstones maken de kaart af.


Af en toe zal ik de kaarten plaatsen die in juli en augustus verzonden zijn. Morgen komen we eerst met een zakdoek doosje.

Dit kaartje plaats ik bij The Paper Shelter waar ze bloemen vragen op je kaart en bij Kaartjes Inspiratie Challenges waar ze dieren vragen.

Gezellige dag voor iedereen.

Lieve groetjes Joke


zondag 8 september 2024

Opa en Oma

 Hoi allemaal,

Mijn buurtjes zijn Opa en Oma geworden 22 augustus en de basis voor deze kaart al in mijn vakantie gemaakt , gisteren de namen achter de staart van het vliegtuig geplakt, deze letters van MD had ik niet mee. Het leuke achtergrond papier gevonden in een bloc van Craft Sensations en de mallen zijn van Craftlab. Altijd een leuk klusje om alles in elkaar te passen. De tekst Opa en Oma komt van een stempel van MD en deze op 2 wolkjes.


Gisteravond de kaart gegeven en ze waren er blij mee. Nu de kaart voor hun zoon nog afmaken zodat hij morgen op de post kan.

Met dit kaartje doen we graag mee bij Knutsels en Kadootjes waar het thema deze maand "Al wat vliegt"is.

Een gezellige zondag,

Groetjes Joke

woensdag 4 september 2024

Weer thuis

Hoi allemaal, 

Ben afgelopen maandag weer thuis gekomen.

Heb het heerlijk gehad in Duitsland maar dit was de laatste keer dat ik daar was en toch wel met wat gemengde gevoelens naar huis. De caravan gaan ze eind oktober slopen en gaat van het terrein af.

Voor de 3e reminder augustus van My Besties Dutch Girls heb ik dit kaartje gemaakt.  Het model gemaakt met een mal van Dutch Doobadoo, het is al een oudje maar blijft mooi. Inmiddels is de nieuwe challenge voor september begonnen en jullie hebben weer 4 weken de tijd om mee te doen.

                                  
                                   


In Duitsland heb ik niet stil gezeten, heerlijk aan de knutsel geweest en zelfs 55 kaarten gemaakt voor de kaartenmolen in de receptie, kunnen ze nog even voort. De verjaardagskaarten zien jullie de komende tijd  wel langskomen. Nu eerst zorgen dat alles in huis een plekje krijgt, er is veel mee terug en de auto was behoorlijk vol. Mijn dochter was zondag gekomen , een nachtje blijven slapen en maandag samen weer terug.

Vanaf nu zullen we jullie blogs weer meer gaan volgen en volgende week het kaarten maken hier weer oppakken.

Lieve groetjes Joke